اولین جشنواره بزرگ جهانی فیلم در عربستان سعودی

عربستان سعودی چهار سال پیش ممنوعیت سینمای این کشور را لغو کرد و اکنون اولین «فرش قرمز» در جشنواره بزرگ سینما برای صنعت فیلم گذاشته شده است. این کشور به آینده پر سود این صنعت نگاه می کند.

خبرگزاری فرانسه نوشت: سینما در عربستان تا آوریل 2018 (فروردین 1397) تعطیل و توقیف بود، اما اکنون بازیگران و کارگردانان سعودی روی فرش قرمز جشنواره بین المللی فیلم دریای سرخ در جده حضور دارند. این جشنواره تا 10 روز آینده ادامه خواهد داشت.

این جشنواره یک روز پس از میزبانی اولین جایزه بزرگ عربستان سعودی به عنوان مسابقه اتومبیلرانی فرمول یک در جده برگزار می شود و هدف آن نشان دادن عربستان سعودی از منظری متفاوت به جهان است. در این جشنواره 138 فیلم بلند و کوتاه از 67 کشور به بیش از 30 زبان نمایش داده می شود.

بررسی اجمالی ورود به سینمای عربستان – طبق اعلام شرکت چندملیتی و حسابداری PwC، درآمد باکس آفیس در عربستان سعودی تا سال 2030 به 950 میلیون دلار در سال خواهد رسید.

این جشنواره با حضور فیلم معروف «علیا» در اردن به کارگردانی «بازل گندور» برگزار می شود. در بخش فیلم‌های غیرعربی نیز فیلم‌های «سیرانو» و «83» جو رایت برای قهرمانی هند در جام جهانی کریکت 1983 دیده می‌شود. انتظار می‌رود هیفا منصور، اولین کارگردان و تهیه‌کننده زن عربستان سعودی در جشنواره سال 2012 مورد تقدیر قرار گیرد. فیلم Wajda که برنده چندین جایزه بین المللی شد.

جشنواره بزرگ جهانی فیلم

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، از سال 2017 مجموعه ای از اصلاحات را در این کشور آغاز کرده است. محمد عبدالرحمن، منتقد هنری مصری، گفت: «تا پنج سال پیش امکان برگزاری جشنواره فیلم در عربستان سعودی وجود نداشت.

  لرستان 236 شهید ورزشکار دارد - ارزش های ایثار و شهادت برای نسل جوان اهداف ماست

یکی از اهداف این جشنواره، بازار رو به رشد تولید فیلم و فیلم در عربستان سعودی است. به گفته شرکت حسابداری چند ملیتی PwC، درآمد حاصل از گیشه در عربستان سعودی تا سال 2030 به 950 میلیون دلار در سال خواهد رسید.

تخمین زده می شود که عربستان سعودی با 40 میلیون نفر جمعیت در 10 سال آینده به 2600 سینما نیاز خواهد داشت. تغییرات اجتماعی در عربستان سعودی در سال های اخیر رخ داده است، مانند لغو ممنوعیت رانندگی زنان و پذیرش کنسرت های مختلط، اما سرکوب مخالفان همچنان ادامه دارد.

احمد الملا کارگردان سعودی که جشنواره سالانه فیلم عربستان را از سال 2008 در شرق شهر دمام برگزار می کند، گفت: «پیش از بازگشایی سینماها در سال 2018، این صنعت به صورت زیرزمینی فعالیت می کرد.

جشنواره بزرگ جهانی فیلم
او افزود: “در آن زمان هیچ راهی برای تامین بودجه فیلم وجود نداشت. همه اینها به تلاش مردم بود.” با این حال، ناظران صنعت فیلم عربستان می گویند صنعت فیلم عربستان همچنان فاقد تجربه و سرمایه گذاری است.

اما برخی از پروژه های بزرگ در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند. استودیو MBC، بخش غول رسانه‌ای عربی (متعلق به عربستان سعودی)، در سال 2018 با بودجه هنگفتی فرصت‌های آنلاین ایجاد کرد. این استودیو هم اکنون مشغول فیلمبرداری فیلم اکشن «جنگجوی صحرا» در شهر ناهوم عربستان سعودی در نزدیکی دریای سرخ است.

احمد الملا کارگردان سعودی گفت: «این فقط بودجه های کلان نیست. وی افزود: سینما نیازمند استانداردهای بالای آزادی بیان است… حضور زنان و آزادی تصمیم گیری در مورد مسائل مختلف.

دیدگاهتان را بنویسید