بازار ارز در اوایل سال جاری واکنش های قابل توجهی به مذاکرات هسته ای داشت. هر خبر مثبتی می تواند روند قیمت های بازار را کند کند و نرخ ارز به سرعت کاهش یابد.
اما در دور جدید مذاکرات هسته ای حساسیت بازار نسبت به اخبار غیر موثق کمتر شد و کاهش قابل توجهی در قیمت ها مشاهده نشد. در این دور از مذاکرات، به نظر می رسد معامله گران بیشتر روی اخبار مهم و موثق تمرکز کرده اند و واکنش های محدودی به شایعات و گمانه زنی ها داشته اند.
بازار دلار به دنبال اخبار موثق است
به عنوان مثال در دو روز گذشته سایت ها و رسانه های مختلف خارجی احتمال توافق در وین را منتفی دانسته اند، اما این امر منجر به افزایش جزئی قیمت دلار در کانال 29 هزار تومانی شده و نوسان چندانی نداشته است. .
به عنوان مثال دیروز در واکنش به اخبار هسته ای، اسکناس آمریکا تنها 200 تن رشد کرد و توانست در محدوده 29 هزار و 380 تن قرار گیرد. این اتفاق در حالی رخ داد که برخی از معامله گران انتظار داشتند قیمت اسکناس های آمریکا به 30 هزار تن برسد.
وقت آن رسیده که دلار به مذاکرات واکنش نشان دهد
به گفته برخی تحلیلگران، دلار در این دور از مذاکرات پس از انتشار رسمی نتایج، نوسانات قابل توجهی خواهد داشت. در واقع زمانی که بازار در راستای مذاکرات هسته ای امن شود، جایگاه جدید تجار مشخص خواهد شد.
این در حالی است که برخی فعالان بر این باورند که افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر ربطی به مذاکرات هسته ای ندارد و بیشتر متاثر از هماهنگی دلار با تورم است.
دلار از ابتدای سال تاکنون بیش از 17 درصد افزایش داشته است، اما در همین مدت شاخص قیمت مصرف کننده بیش از 22 درصد افزایش یافته است. در این شرایط برخی از تحلیلگران معتقدند که دلار در حال تطبیق با تورم است.
فعالیت نوسانگرها را افزایش دهید
برخی از معامله گران معتقدند که فعالیت نوسانگرها در جریان مذاکرات هسته ای افزایش می یابد. از دیدگاه آنها، نوسان سازها با برجسته کردن برخی اخبار و کسب سود برای خود، سعی در تغییر قیمت دارند.
در واقع، در حالی که برخی به عدم امید به آینده این دور از مذاکرات هسته ای به عنوان عامل رشد اشاره می کنند، برخی دیگر بر این باورند که تطبیق با تورم منجر به افزایش قیمت دلار شده است، در حالی که برخی می گویند تا حد زیادی به دلیل شرایط فعلی است. تغییر دلار برای افزایش فعالیت نوسانگرها است.
سقف 8000 تومان نقض شد
تعدادی دیگر از معامله گران معتقدند افزایش چشمگیر نرخ سود نقل و انتقالات زمینه را برای افزایش تقاضا در بازار ارز داخلی فراهم کرده است.
دیروز درصد حواله درهم از مرز بحرانی 8 هزار جلد گذشت و این موضوع انتظارات معامله گران بازار داخلی را تحت تاثیر قرار داد. برای درهم های بالای 8000 تن، حداقل ارزش دلار در بازار داخلی می تواند در محدوده 29360 تن باشد.
یک سیگنال افزایشی برای یک دلار به یک سکه
افزایش قیمت دلار در ابتدای هفته نیز باعث افزایش تقاضا در بازار سکه شد. سکه امامی روز گذشته موفق شد 60 هزار تن رشد کند و در محدوده 12 میلیون و 680 هزار تن قرار گیرد. فلز گرانبهای داخلی در ابتدای روز حتی در محدوده 12 میلیون و 700 هزار تن نیز پیشروی کرده بود، اما با کاهش قیمت دلار در اواسط روز، اپراتورهای سکه نیز اندکی از موقعیت خرید عقب نشینی کردند.
طلای جهانی برخلاف دلار، تاثیر چندانی بر نوسانات بازار سکه در روز گذشته نداشت، زیرا فلز زرد تا حداقل 15 ساعت بیشتر در حدود 1790 دلار معامله شد.