حسن خواننده| ظهور جهشهای ژنتیکی در ویروس کرونا – بسته به اینکه کدام قسمت از ویروس رخ میدهد – میتواند بر میزان انتقال، عفونتزایی، شدت بیماریزایی و اثربخشی واکسنها تأثیر بگذارد. برخی از محققان می گویند که این نوع دارای تعداد زیادی جهش است، اما این لزوماً به این معنی نیست که قابل حمل تر از دلتا یا مقاومت بیشتری در برابر واکسن است.
مدیر موسسه ملی کنترل و پیشگیری از بیماریهای ویروسی گفت: واکسنهای کووید-19 علیه سویه آمیکرون نیز مؤثر هستند و میتوانند عوارض و مرگ و میر را کاهش دهند. هنوز مشخص نیست که این سویه ویروس کرونا تا چه حد بر اثربخشی واکسنها تأثیر میگذارد و به اطلاعات و تحقیقات بیشتری نیاز است.
سازمان بهداشت جهانی (WHO) می گوید آزمایش PCR می تواند عفونت ناشی از سویه آمیکرون را نیز تشخیص دهد.
برخی از محققان همچنین پیشنهاد می کنند که ویروس ممکن است در طی یک عفونت مزمن در فردی با سیستم ایمنی معیوب ایجاد شده باشد. این بدان معنی است که آمیکرون ممکن است در بدن یک بیمار درمان نشده مبتلا به HIV (ایدز) ایجاد شده باشد. آفریقای جنوبی دارای بیشترین جمعیت HIV در جهان است – 8.2 میلیون نفر.
با این حال، طبق گزارش های رسانه های منتشر شده در آسیا، دو مورد در هنگ کنگ و یک مورد در ژاپن شناسایی و تایید شده است که به افراد بدون علامت اجازه می دهد در مراحل اولیه حضور داشته باشند.
پاتولوژی مدیریت پاندمی و جهش ویروسی
در خصوص ظهور سویه جدید و جهش یافته آمیکرون، نکته حائز اهمیت همین تاکید و ترس است که وزارت بهداشت را در اولویت، تسریع و گسترش واکسیناسیون در جامعه قرار داده است.
به طور کلی، چشم انداز و سناریوهای احتمالی بیماری عروق کرونر در بدترین حالت شامل امکان ایجاد کانون های پایدار بیماری و احتمال ایجاد سویه های جهش یافته و مقاوم و از دست دادن نتایج واکسیناسیون های قبلی است.
جمعیت زیاد ویروس در حال گردش در جوامع این زمینه را فراهم می کند. این احتمال ناشی از سهل انگاری، بی احتیاطی و مدیریت ضعیف پیمانکاران در برخی کشورها و از سوی دیگر بی توجهی و جدی نبودن عواقب جامعه و عدم رعایت اصول مدیریت بیماری است.
موضوع دیگر ماهیت جهانی شدن ارتباطات و اقتصاد است که می تواند هر نوع مشکل کانونی را به یک معضل گسترده جهانی تبدیل کند، به گونه ای که نمی توان پنجره ها را به امید مصونیت بست. این روند بی معنی است و هیچ کس در برابر عواقب بیماری بیمه نخواهد شد. بنابراین، حاکمیت جزیره نمی تواند به طور کامل با یک پدیده جهانی کنار بیاید.
بر این اساس، راه برون رفت از این معضل جهانی در گرو حکمرانی یکپارچه و هماهنگ جهانی است. انباشت، تبعیض و عدم ارائه دانش پزشکی و بیولوژیکی و محصولاتی مانند واکسن از کشورهای پیشرفته به کشورهای فقیر نیز پدیده ای مذموم است که منجر به شیوع و بقای این بیماری می شود.
از مردم سراسر جهان انتظار می رود که با خرد جمعی و احساس مسئولیت پاسخ دهند. نظرات اغراق آمیز و بعضاً غیرقابل اعتماد زیادی در مورد سویه جهش یافته آمیکرون وجود دارد که برخی از آنها غیر قابل اعتماد هستند، اما برخی از اطلاعات منتشر شده توسط مراکز تحقیقاتی معروف، تفاوت ها و ویژگی های متمایز این سویه را نسبت به سویه های قبلی نشان می دهد:
1- جهش های چندگانه همزمان
2- پایداری مادام العمر و دوام بالاتر
3- مسری تر شدن
4- امکان مقاومت به واکسن های موجود در حال حاضر
مدیریت موقعیت بالقوه جدید
به نظر میرسد روشهای مقابله باید مناسب و برگرفته از ویژگیهای متمایز این سویه جدید باشد. اگر این ویژگی ها به اندازه کافی دقیق باشد، مدیریت صحنه را بسیار دشوار می کند، زیرا اکنون با جوامعی مواجه هستیم که از محدودیت های ایجاد شده و محدودیت ها و مشکلات اجتماعی و اقتصادی تاج در دو سال اخیر خسته شده اند و می ترسند که آن کمتر پذیرای دستورالعمل ها خواهند بود. سخت باش
اما با اطلاع رسانی صادقانه و به موقع و استفاده از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و گروه ها از بطن جامعه می توان انتظار داشت که قشر بزرگی از جامعه این مسیر را طی کنند.
الف- در صورت افزایش آلودگی در این مسیر، کنترل ورودیها، محدود کردن تردد بینالمللی از مناطق پرخطر، نظارت و بررسی مرزها، شناسایی و قرنطینه موارد مشکوک، درمان مؤثر و کافی موارد آلوده امکانپذیر است. این امر به نوبه خود سرعت گسترش بیماری را در صورت ورود کاهش می دهد و بیمارستان های کنار تخت موجود را برای بیماران مناسب می کند و باعث ازدحام بیش از حد نمی شود.
ب- در خصوص مقاومت به واکسن ها به شواهد مستند کشورهای شرکت کننده مراجعه شود و نتایج ارزیابی اثربخشی واکسن های فعلی فوراً اعلام شود و در صورت صحت مقاومت نسبت به تولید یا تحویل واکسن جدید تلاش و همکاری شود. .
ج- با توجه به پایداری حیاتی ویروس، شرایط مدیریت استرس و بهبود تغذیه، تاب آوری بدنی و فعالیت بدنی، علاوه بر استفاده از تجهیزات حفاظت فردی، باید با اطلاعات و آموزش های لازم به اطلاع عموم مردم برسد. همچنین استانداردهای مراقبت های بهداشتی و بالینی باید بر اساس نوع رفتار ویروس اعم از نوع درمان، دوره قرنطینه، جدایی و بستری در بیمارستان بررسی شود.
د- در نهایت، کاهش شدت و جمعیت ویروس از طریق مراقبت و پیشگیری، واکسیناسیون یا درمان موثر افراد آلوده، زمینه را برای جهشهای بعدی و ایجاد اشکال مقاومتر محدود میکند.
ملاحظات و سیاست های رسانه ای ما باید:
1) اطمینان از این واقعیت که واکسیناسیون فعلی در کشور نه تنها برای این بیماری جدید بی فایده است، بلکه بر تداوم آن نیز تاکید دارد.
2) برجسته كردن منشأ و محل بروز اشكال مقاوم و جهش يافته در مناطق با واكسيناسيون كم به منظور تقويت انگيزه واكسيناسيون.
3) هیچ گمانهزنی در مورد روند گسترش و ورود به کشور بدون استناد و شواهد کافی وجود ندارد.
4) بازرسی و شناسایی موارد مشکوک و در صورت تایید فوری به مردم.
5) رصد اخبار و تجربیات جهان و اطلاع رسانی به مردم از دستاوردهای جهان.
6) روشنگری جامعه توسط شخصیت های علمی ذیصلاح، بی گمان در تضاد منافع.
7) پیش بینی تولید محتوا و اخبار و اقناع افکار عمومی به منظور تنگ کردن عرصه برای اخبار جعلی.
8) رصد شایعات و اخاذی و واکنش مستقیم و غیرمستقیم برای کاهش نگرانی عمومی.
9) آموزش عمومی علائم هشدار دهنده خاص بیماری (نحوه تشخیص بیماری) و نحوه برخورد با آن.
10) تکنیک ها و مهارت های مدیریت استرس را تشویق کنید تا از شر ترس های آزار دهنده خلاص شوید.
11) پرورش و ترویج خودمراقبتی در برابر پیشگیری یا مدیریت بیماران سرپایی.
12) ارتقای بهبود تغذیه و مقاومت بدن در برابر بیماری ها یا عوارض ناشی از بیماری.
13) تاکید بر اثربخشی اصول اولیه بهداشت عمومی و روش های پیشگیری از جمله شستن مداوم دست ها، استفاده از تجهیزات حفاظت فردی و جمعی، رعایت فاصله گذاری اجتماعی هوشمند و واکسیناسیون.