از صفر تا صد و چهل جشنواره فجر

420789 149 خبر مرکزی

امین فرجوپور| چند هفته مانده به آغاز چهلمین جشنواره فیلم فجر، اسامی 22 فیلم بخش سودای سیمرغ یا بخش مسابقه جشنواره فیلم فجر اعلام شد.

فهرستی از اکثر فیلم‌های ساخته شده در نهادها و ارگان‌های دولتی مانند بنیاد سینمایی فارابی و مرکز هنری؛ چند کارگردان مشهور کنجکاو مانند مسعود کیمیه و محمدحسین مهدویان. چند کارگردان همیشه محبوب جشنواره مانند سیدرضا میرکریمی، بهروز شعیبی – و البته همین مهدویت -؛ علاوه بر برخی از بزرگان سینما و ژن های خوب مانند یوسف خاتمیکی، عباس نادران، علی حضرتی و حمید شهحاتمی; که یکی از غیرجذاب ترین لیست ها را در سال های اخیر ایجاد کرد.

«تفاوت» پول واقعی یکی از مهم ترین غیبت های جشنواره است

مهم‌تر از فیلم‌هایی که در این رقابت حضور خواهند داشت، غیبت کارگردان‌هایی چون سعید روستایی، وحید جلیوند و مانی حقیقتی است که قرار بود با فیلم‌های «برادران لیلا»، «شب، داخل، دیوار» امتیازهای احتمالی باشند. “و “جدایی”. “. نقطه اوج جشنواره باشید.

اما آنها در لیست نهایی نیستند – یعنی نوید محمدزاده که امسال در سه فیلم بازی می کند در جشنواره حاضر نمی شود – اتفاق دیگری که می تواند جشنواره چهلم را به جشنواره ای آرام تبدیل کند. و کندتر از همیشه

عدم انتخاب فیلم هایی چون «جنگ جهانی سوم» هومن سیدی، «شبگرد» فرزاد موتمن و «خانه شیشه ای» امیر پورکیان نیز ممکن است در رونق بیشتر جشنواره نقش داشته باشد.

همیشه استاد

به هر حال مسعود کیمیایی بزرگترین کارگردان جشنواره خواهد بود. کارگردانی که بی شک در تمام سال های حضورش در جشنواره بهترین نقطه جشنواره است. اما به جز دوره ای که با فیلم «جنایت» در بخش مسابقه حضور داشت، جز بی ادبی، سهمی از فجر نصیبش نشد.

مسعود کیمیایی امسال با «خائن» در بخش مسابقه حضور دارد. این فیلم در بستر تاریخ معاصر این سرزمین، داستان مهدی بلیگ – یکی از معروف ترین جنایتکاران تاریخ جنایت ایران – را روایت می کند که چگونه زخم دوستش او را در بازی خیانت قرار می دهد.

این فیلم با بازی امیر آقایی، مهران مدیری، سارا بهرامی، پانته آ بهرام، حمیدرضا آذرنگ، پولاد کیمیایی، فرهاد آئیش، نرگس محمدی و سام درخشانی، مانند تمام سال های اکران فیلم کیمیایی، یکی از متنوع ترین ساخته های کیمیایی را دارد. در جشنواره و پتانسیل تبدیل شدن به محبوب ترین و رسانه ای ترین فیلم جشنواره را دارد.

همچنین کسانی که خیانت را خوانده اند به اتفاق می گویند این فیلم یکی از ثابت ترین فیلمنامه های سال های اخیر مسعود کیمیایی را دارد. البته غیر از این نمی توان انتظار داشت.

با این حال کیمیایی به گفته نزدیکانش شناخت خوبی از این دزد و کلاهبردار زبردست دارد و یکی از مهم ترین ترفندهای او فروش کاخ دادگستری تهران به دو تاجر آمریکایی همواره دستمایه جوک های شیمیایی بوده و سعی کرده است بگوید. داستان زندگی این قهرمان جذاب

  فواید غذاهای گرم چیست؟

کیمیایی که همیشه روی یکی از بهترین فیلم‌های دوران حرفه‌ای‌اش زحمت کشیده (به گواه «حکم»، «جنایت» و «محاکمه خیابانی» در بیست سال گذشته)، حالا امیدوار است با «خیانت» همراه شود. وارد جشنواره می شود که باعث دلگرمی طرفداران آن می شود. به هر حال سینمای ایران سال هاست که منتظر فیلم های کیمیایی تا سر حد فیلم های خوب است.

همیشه حاضر

وقتی از محمدحسین مهدویان صحبت می کنیم، در واقع از تولید فیلم صحبت می کنیم که از سال 94 که با فیلم «ایستاده در غبار» وارد جشنواره فیلم فجر شد، می توان گفت که آن را رها نکرده و همیشه بوده است. بخشی دائمی از جشنواره

تنها کارگردانی که در هفت سال گذشته به طور مستمر در جشنواره حضور داشته و امسال نیز با فیلم «مرد بازنده» به تهیه کنندگی امیر موز و کامران حجازی سنت حضور در جشنواره ها را ادامه داد.

در واقع «مرد بازنده» که همین چند هفته پیش پروانه ساخت دریافت کرد و به نظر می رسد پس از فیلم هایی مانند «ایستاده در غبار»، «قصه ظهر 1 و 2»، «لاتاری» هنوز تولید نشده است. «درخت گردو.» «و شیشلیک هفتمین حضور متوالی مهدویان در جشنواره است و به نظر می رسد این بار هم مانند شش دوره قبلی، نمایش فیلم او در جشنواره پر سر و صدا و جنجالی خواهد بود.

به خصوص بعد از مهدویان که نامش همیشه در کنجکاوترین لیست جشنواره بوده است. او در سال‌های اخیر به تدریج از طیف خاص طرفداران فیلم‌های اولیه‌اش فاصله گرفته است و حالا خیلی‌ها بر این باورند که بعد از فیلم تند «شیشلیک» و سریال موفق «زخم کار» – قشر تازه‌تشکیل شده، طرفداران یک طیف خاص سیاسی او این سوال را مطرح کرده بود که در «مرد بازنده» خواهیم دید که چگونه مهدوی ها از شر حامیان سابق خود خلاص می شوند.

طرفدارانی که در آن سال ها – چه این مستند، چه کمدی، چه سریال تلویزیونی، چه فیلم نظامی و ضد جنگ و چه فیلمی درباره تاریخ معاصر این سرزمین – تنها به گرایش فکری مهدویان به او در مواجهه با منتقدان و مخالفان تکیه می کنند. تعداد آنها کم بود، دفاع می‌کردند، بنابراین تغییر جهت گیری احتمالی مهدویان برایشان بسیار تلخ خواهد بود.

نمایی از فیلم “نگهبان شب”

از دیگر چهره های همیشه حاضر در جشنواره سیدرضا میرکریمی و بهروز شعیبی هستند. رضا میرکریمی با «نگهبان شب» و بهروز شعیبی با «بدون ملاقات مقدماتی» که هر دو همخوانی با فیلم های قبلی سازندگانشان دارند.

  برنامه اردوی نفت آبادان در تهران

دیده بان شب با بازی محسن کیایی، لاله مرزبان، ویشکا آسایش و کیومرث پوراحمد فیلمی داستانی محصول بنیاد سینمایی فارابی در قالب جشنواره فیلم اجتماعی است. فیلمی که کارگردانش اکثر اوقات در جشنواره فیلم فجر دست خالی نگذاشته بود، آخرین بار سه سال پیش در «قصرشیرین» بود که سیمرگ بهترین فیلمنامه را دریافت کرد.

«بی قرار» ساخته بهروز شعیبی اما به وضوح حکایت از عشق و علاقه مردم ایران به امام رضا (ع) دارد. فیلمی که توسط سازندگان اجتماعی و خانوادگی آن با بازی پگا آهنگرانی، مصطفی زمانی، الهام کردا و صابر ابر، بر اساس یکی از داستان های مصطفی مستور در آلمان ساخته شده است.

بی قید و شرط، یکی دیگر از محصولات بنیاد فارابی کینو در جشنواره چهلم، به امید جبران شکست باورنکردنی فیلم قبلی شعیبی، روز طغیان، که پر از بی تفاوتی و بی تفاوتی است، وارد جشنواره می شود. از 3 قسمت وارد شبکه نمایش خانگی شد.

نوه های سینما

در میان فیلم هایی که وارد جشنواره شده اند، نامه هایی وجود دارد که می توان از آنها به عنوان آقازاده یاد کرد. مثلا عباس نادران، تهیه کننده شادروان که آقازاده الیاس نادران یک سیاستمدار اصولگرا است. یا علی حضرتی کارگردان شهرک که به فرزند الیاس حضرتی مصلح معروف است. گفته می شود مرتضی فاطمی کارگردان فیلم بدون مادر نیز آقازاده عباس فاطمی کارگردان تلویزیونی است.

مهم ترین نوه های جشنواره چهلم بدون شک یوسف خاتمی کیا و حمید شحاتمی هستند. فرزندان دو کارگردان سینمای دفاع مقدس که امسال با فیلم های پدرشان وارد جشنواره شدند.

حمید شاهوحاتمی در فیلم ماهان با بازی همایون ارشادی، رامین ناصر نصیر، امیررضا نظری، نگار جوکار و وحید رحیمیان داستان زندگی بازیگری را روایت می‌کند که بعدها نقش اول نمایشی را برعهده گرفت، اما سرطان دارد مسیر زندگی را تغییر می‌دهد. زندگی مو.

یوسف خاتمی کیا در شب طلایی نیز داستانی از وضعیت اقتصادی کشور در آن سال ها تعریف کرد. در این اولین فیلم کنجکاو که پیش از این با نام «شمش طلایی» جلوی دوربین رفته بود، حسن معجونی، یکتا ناصر، مریم سعادت، مسعود کرامتی، سوگل خالک و بهناز جعفری بازی می کنند.

دولت

با این حال مهمترین فیلم دولتی جشنواره امسال «دختران» است. فیلمی به کارگردانی منیر گادی سازنده «ویلایی ها» که پس از «دیده بان شبانه» و «بدون ملاقات مقدماتی» محصول دیگر بنیاد سینمایی فارابی در جشنواره است. یکی از شاخص ترین آثار جشنواره که فضای تبلیغاتی سنگینی را احاطه کرده و به عقیده بسیاری یکی از برندگان اصلی مراسم اختتامیه است.

  استروژن از زنان مسن در برابر بیماری عروق کرونر قلب محافظت می کند؟!

«گروه دختران» با بازی نیکی کریمی، فرشتک حسینی، پانته آ پناهی ها، هدی زینه العابدین و صدف عسگری، محصول مشترک حوزه هنری فارابی و بنیاد سینمایی فارابی; داستان مقاومت دختران ایرانی در اوایل جنگ با نگاهی آزاد و بر اساس وقایع واقعی از مقاومت 34 روزه هرمشهر است.

تنها فیلم دفاع مقدس جشنواره که با هدف تکرار موفقیت فیلم قبلی «ویلایی ها» منیر کیدی در جشنواره سی و پنجم وارد جشنواره شد.

شادروان به کارگردانی حسین نمازی و تهیه کنندگی عباس نادران که آن هم محصول بنیاد سینمایی فارابی (علاوه بر حوزه هنری) است. داستانی اجتماعی از زندگی خانواده های حاشیه نشین تهران را روایت می کند. فیلمی با بازی سینا مهراد، گلاره عباسی، نازنین بیاتی، بهرنگ علوی، رویا تیموریان، رضا رویگری و بهرام ابراهیمی که گفته می شود امید زیادی به جشنواره چهلم دارد!

«خط نجات» به کارگردانی وحید مسییان با روایتی سیاسی-عاشقانه درباره آخرین روزهای حکومت پهلوی با بازی پگا آهنگرانی، امیرآقایی، مصطفی زمانی، لادن مستوفی، حسین سلیمانی و بناز بستانوست. “لایه های دروغ” ساخته رامین سهراب کارگردان برای آتش نشانی به نام “سام” که پس از 5 سال غیبت به دلیل ربوده شدن همسرش به ایران بازمی گردد. «صورت فلکی» به کارگردانی حسین دارابی، با بازی مریلا زارعی، بهروز شعیبی، وحید رهبانی، سیاوش طهمرات و سولماز غنی برای دلهره های زنی در آستانه از دست دادن و «آنتی» به کارگردانی امیرعباس ربیع و مه. لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی و مهشید جوادی در بستر یکی از مهم‌ترین و هیجان‌انگیزترین وقایع از ابتدای انقلاب اسلامی، داستانی سیاسی را روایت می‌کنند. پیشتاز جشنواره از دیگر محصولات سازمان ها و نهادهای فرهنگی خواهد بود.

فیلم های دیگر در بخش مسابقات

از دیگر فیلم‌های بخش مسابقه می‌توان به «۲۸۸۸» به کارگردانی کیوان علیمحمدی و علی اکبر حیدری اشاره کرد. «آخرین برف» ساخته امیرحسین عسگری; «دفتر» ساخته آرین وزیردفتری; «نمورها» به کارگردانی دیوید بیدل; درب به کارگردانی سیدهادی محقق و آلفوزار به کارگردانی کاظم دانشی و تهیه کنندگی بهرام رادان; و البته «ملاقات خصوصی» به کارگردانی امید شمس که داستان عاشقانه ای را با پریناز ایزدیار، هوتن شکیبا، ریما رامین فر، رویا تیموریان و سیاوش چراغی پور روایت می کند. «بیرون» ساخته مرتضی علی عباسمیرزایی کارگردان فیلم هایی چون «خون خدا» و «انزوا» درباره زندگی پر دردسر علیرضا بیرانوند دروازه بان تیم ملی فوتبال ایران و «وضعیت مهدی» یا «باکری» که مشخص است نسخه سینمایی هادی حجازی فر مینی سریالی درباره برادران شهید باکری ساخته است!

منبع: همشهری آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید