اختلاف بر سر افزایش رسمی قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا

فرادید| برخلاف وعده وزیر صمت، ۱۹ روز پیش قیمت درب کارخانه محصولات سایپا و ایران خودرو رسما افزایش یافت. این افزایش قیمت با واکنش فعالان و مصرف کنندگان در بازار خودرو مواجه شد. اما شورای رقابت برخی اشخاص حقیقی و حقوقی را مقصر گرانی بازار خودرو می داند.

به گزارش فرادید; سایپا و ایران خودرو در 24 ساعت گذشته قیمت های جدیدی را برای محصولات خود در فروشگاه های جدید اعمال کردند. بر اساس این گزارش ها قیمت محصولات سایپا بین 14 تا 17 درصد افزایش یافته است.

بررسی ها نشان می دهد بیشترین افزایش قیمت مربوط به شاهین جی با 17 درصد است. کمترین افزایش قیمت در کوییک پلاس اتوماتیک با 14.2 درصد به ثبت رسید.

در بین محصولات ایران خودرو، قیمت پژو 206 تیپ دو 45 درصد افزایش یافته است. کمترین افزایش قیمت مربوط به شارژ اتوماتیک دنا پلاس توربو بود که با یک درصد افزایش قیمت مواجه شد.

پژو 207 سقف شیشه ای و رانا پلاس نیز به ترتیب 15.18 و 15.4 درصد افزایش قیمت داشتند.

این افزایش پس از آن صورت می گیرد که فاطمی امین سه هفته پیش در توییتر اعلام کرد که قیمت خودرو در راستای سیاست وزارت صمت کاهش می یابد.
اختلاف بر سر افزایش رسمی قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا
چرا ماشین دوباره گران شد؟

با افزایش قیمت محصولات سایپا و ایران خودرو در کارخانه و بازار، انتقادها از این روند افزایش یافت. اما شورای رقابت در بیانیه ای به این انتقادات پاسخ داد. این شورا اظهار نظر برخی اشخاص حقیقی و حقوقی را موجب آشفتگی بازار و گاها افزایش قیمت خودروهای مختلف در کشور می داند.

  داستان اولین عکاس حیات وحش و دوستی غیرمنتظره او با روزولت

اما در این بین مصرف کنندگان و برخی فعالان خودرو، وزارت صمت را مقصر گرانی بازار می دانند.

آنها معتقدند وزارت صمت نظارت بر خودروسازان را کاهش داده و همین امر باعث افزایش قیمت خودرو در کارخانه و بازار شده است.

البته برخی از فعالان بازار خودرو به قرعه کشی خودروسازان به عنوان دلیل اصلی افزایش قیمت اشاره می کنند.

حسین نجف آبادی، رئیس اتحادیه نمایشگاه داران خودرو اراک می گوید: اگر این قرعه کشی ها توسط دولت لغو شود و مردم بتوانند مستقیماً از نمایندگی های دولتی خودرو دریافت کنند، بازار تعادل و بهبود پیدا می کند و در این صورت برندگان نیز خواهند بود. نمی تواند سود کند

وی معتقد است که مقصر افزایش قیمت عمدتاً نمایندگی های فروش ایران خودرو و سایپا هستند که خودرو را مستقیماً به دست مصرف کننده نمی رسانند.

اختلاف بر سر افزایش رسمی قیمت خودروهای ایران خودرو و سایپا
حذف قیمت اجباری خودرو آیا قیمت ها دوباره افزایش می یابد؟

در پی افزایش قیمت کارخانه ای برخی خودروهای دو خودروساز جاده ای خاص و قیمت محصولات آنها در بازار، روز گذشته شورای هماهنگی سران قوا با تصمیمی مبنی بر قیمت گذاری، این سفارش را از صنعت خودرو حذف کرد.

این تصمیم که به گفته کارشناسان، خودروسازان را در برابر ضرر و زیان مصون می دارد، به طور ناگهانی قیمت کارخانه را افزایش می دهد.

بررسی ها نشان می دهد در حال حاضر 15 تا 45 درصد اختلاف قیمت بین قیمت کارخانه ای محصولات ایران خودرو و سایپا با بازار وجود دارد.

از سوی دیگر برخی فعالان بازار می گویند با لغو قیمت گذاری دستوری، خرید و فروش خودرو از طریق قرعه کشی حذف می شود. به گفته آنها در چنین شرایطی فرمول عرضه و تقاضا در بازار متعادل می شود و روند قیمت خودرو کاهش می یابد.

  نقش عوارض صادراتی غدیر نی ریز

دیدگاهتان را بنویسید