سرکه سیب می تواند سیری را افزایش دهد که می تواند کالری دریافتی را کاهش دهد. در یک مطالعه کوچک، افرادی که سرکه سیب را با رژیم غذایی پر کربوهیدرات مصرف کردند، یک ساعت بعد از غذا، 55 درصد پاسخ قند خون کمتری داشتند. آنها همچنین در پایان روز بین 200 تا 275 کالری کمتر مصرف می کنند.
به گزارش پوراتب؛ سرکه سیب علاوه بر سرکوب اشتها، سرعت خروج غذا از معده برای کاهش وزن را نیز کاهش می دهد. در یک مطالعه کوچک دیگر، مصرف سرکه سیب همراه با غذاهای نشاسته ای به طور قابل توجهی تخلیه معده را کاهش داد.
این کار باعث افزایش سیری و کاهش سطح قند خون و انسولین می شود. اگرچه ممکن است برای همه مفید نباشد.
گاستروپارزی یا تاخیر در تخلیه معده یکی از شایع ترین عوارض دیابت نوع 1 است. از آنجایی که سرکه سیب مدت زمان ماندن غذا در معده شما را افزایش می دهد، مصرف آن می تواند منجر به بدتر شدن گاستروپازیس شود.
همچنین می تواند به کاهش چربی بدن کمک کند
نتایج یک مطالعه بر روی انسان نشان می دهد که سرکه سیب اثرات قابل توجهی در کاهش وزن و کاهش چربی بدن دارد. در این مطالعه، 144 بزرگسال چاق ژاپنی به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه 15 میلی لیتر سرکه در روز، یک گروه 30 میلی لیتر سرکه و گروه سوم نوشیدنی پلاسبو مصرف کردند.
به آنها گفته شد مصرف الکل را محدود کنند اما در طول مطالعه به رژیم غذایی و فعالیت های عادی خود ادامه دهند. افرادی که روزانه 15 یا 30 میلی لیتر سرکه مصرف کردند به ترتیب 1.2 و 1.7 کیلوگرم کاهش وزن و 0.7 و 0.9 درصد کاهش درصد چربی بدن را مشاهده کردند.
در حالی که گروه دارونما 0.4 کیلوگرم اضافه کردند و دور کمر آنها کمی افزایش یافت. بر اساس این مطالعه، افزودن 15 یا 30 میلی لیتر سرکه سیب برای کاهش وزن ممکن است موثر باشد. همچنین می تواند درصد چربی بدن را کاهش دهد و چربی شکم را از بین ببرد و تری گلیسیرید خون را کاهش دهد.
این مطالعه یکی از معدود مطالعات انجام شده بر روی انسان است که به بررسی اثرات سرکه بر کاهش وزن پرداخته است. اگرچه مطالعه نسبتاً گسترده و نتایج دلگرم کننده است، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
قند و انسولین خون را کاهش می دهد
مطالعات نشان می دهد که وقتی سرکه همراه با غذاهای پر کربوهیدرات مصرف شود، قند خون و سطح انسولین بعد از غذا را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به مقاومت به انسولین یا دیابت نوع 2 نشان داد که افزودن سرکه به رژیم غذایی پر کربوهیدرات حساسیت به انسولین را تا 34 درصد کاهش می دهد. در مطالعه دیگری روی افراد مبتلا به دیابت نوع 2، قند خون ناشتا در افرادی که سرکه سیب را با رژیم غذایی پر پروتئین مصرف می کردند، دو برابر بیشتر بود.
علائم PCOS را بهبود می بخشد
در یک مطالعه کوچک روی زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) که به مدت 90 تا 110 روز سرکه مصرف کردند، تخمک گذاری تا 57 درصد افزایش یافت که احتمالاً به دلیل بهبود حساسیت به انسولین است. مطالعات بر روی موش های سالم و دیابتی نشان داده است که سرکه سیب کلسترول HDL (خوب) را افزایش می دهد. همچنین کلسترول (بد) LDL و تری گلیسیرید را کاهش می دهد.
باکتری ها و ویروس های مضر را از بین می برد
سرکه با باکتری هایی که می توانند باعث مسمومیت غذایی شوند از جمله E.coli مبارزه می کند. در یک مطالعه، سرکه تعداد برخی از انواع باکتری ها را 90 درصد و برخی از ویروس ها را تا 95 درصد کاهش داد.
چگونه آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنیم؟
راه های مختلفی برای گنجاندن سرکه سیب در رژیم غذایی وجود دارد. یک راه آسان برای استفاده از روغن زیتون به عنوان سس سالاد است. به خصوص با سبزیجات برگ دار، خیار و گوجه فرنگی خوشمزه است. همچنین می توان از آن برای ترشی سبزیجات استفاده کرد و یا با آب مخلوط کرد و نوشید.
میزان مصرف سرکه سیب برای کاهش وزن 30-15 میلی لیتر در روز است که با آب مخلوط می شود. بهتر است 2 تا 3 بار در روز استفاده شود و بهتر است قبل از غذا میل شود.
مصرف بیش از حد سرکه سیب به دلیل اثرات مضر بالقوه در دوزهای بالاتر، مانند تداخلات دارویی یا فرسایش مینای دندان توصیه نمی شود. همچنین بهتر است با 5 میلی لیتر شروع کنید تا متوجه شوید چقدر می توانید تحمل کنید.
بیش از 15 میلی لیتر در هر بار مصرف نکنید، زیرا مصرف بیش از حد یک وعده ممکن است باعث تهوع شود. حتما آن را با آب مخلوط کنید، زیرا سرکه رقیق نشده می تواند داخل دهان و مری را بسوزاند.
آخرین کلمه
در نهایت، به نظر می رسد مقدار متوسطی از سرکه سیب به کاهش وزن کمک می کند. سایر انواع سرکه ممکن است فواید مشابهی داشته باشند، اگرچه آنهایی که محتوای اسید استیک کمتری دارند ممکن است تأثیر کمتری داشته باشند.
منبع: سلامت نیوز