آیا امکان بازگشت سرطان سینه وجود دارد؟

محققان آمریکایی در مرکز جامع سرطان جورج تاون لومباردی در مرکز پزشکی دانشگاه جورج تاون در واشنگتن دی سی می گویند ژنتیک و سایر عوامل می توانند تعیین کنند که آیا زنان در معرض خطر عود سرطان سینه هستند یا خیر. مشکلی که منجر به راه های جدیدی برای جلوگیری از تشکیل تومورهای جدید در این بیماران می شود.

به گزارش مدیکال نیوز؛ کشف جدید محققان، به لطف فناوری پیشرفته در موسسه جورج تاون در لمباردی، به محققان اجازه می دهد تا سلول های سینه را که به طور قابل توجهی به دست نمی آیند، تولید مثل کنند.

محققان آمریکایی بر روی “سلول های اپیتلیال” تمرکز کرده اند. لایه ای از سلول ها که مجاری تولید شیر در دوران شیردهی را می سازد. آنها در مطالعه خود این سلول ها را از بافت غیر سرطانی اهدایی از همان پستانی که بافت سرطانی از آن برداشته شده بود، خارج کردند.

در مطالعه خود، محققان به تعدادی از عواملی که می تواند منجر به عود بیماری شود، توجه کردند. اما هدف اصلی آنها تعیین توالی RNA در سلول بود که به تعیین زمان و مکان فعال یا غیرفعال شدن هر ژن در سلول کمک می کند.

محققان هنگام تجزیه و تحلیل سلول های اپیتلیال زنانی که قبل از جراحی تحت شیمی درمانی قرار گرفته بودند، متوجه تغییر قابل توجهی در RNA شدند. به ویژه، آنها تغییرات قابل توجهی را در ژن هایی که قبلاً به عنوان پیش بینی کننده سرطان شناخته شده بودند، مشاهده کردند.

پریسیلا فورت، پروفسور انکولوژی در مرکز جورج تاون در لومباردی گفت: زمانی که سرطان سینه ما تشخیص داده می شود، ابزارهای مختلفی از جمله آزمایش ژن هایی مانند ژن های BRCA 1 و BRCA 2 در اختیار ما قرار می گیرد. تعیین می کند که آیا فرد نیاز به انجام انواع خاصی از شیمی درمانی دارد یا فقط به هورمون درمانی نیاز دارد.

  آژانس بین المللی انرژی اتمی باید همکاری ایران را ارزیابی کند

ولی [متأسفانه]ابزارهایی که ما در اختیار داریم آنقدر که می خواهیم دقیق نیستند. در کشورهای توسعه یافته، از هر هشت زن، یک زن به سرطان سینه مبتلا می شود. ما امیدواریم که یافته های ما به غربالگری دقیق تر در آینده کمک کند.

شایان ذکر است که حتی اگر تکنیک های جراحی به بهبود ادامه دهند. اما ذرات تومور غیر قابل تشخیص میکروسکوپی می توانند باقی بمانند و این یکی از دلایل عود سرطان سینه در 15 درصد از زنان است. یافته‌های این محققان همچنین در شماره ۲۲ آوریل ۲۰۲۲ مجله Scientific Reports منتشر شد. منتشر شد.

دیدگاهتان را بنویسید