آمیکرون آخرین جهش ویروس کرون؟!

دانشمندی از دانشگاه کمبریج می گوید ممکن است در آینده شاهد گونه های بیشتری از ویروس کووید-19 باشیم، اما آیا سویه آمیکرون آخرین دلیل نگرانی است؟

این محقق که دارای مدرک دکترای ایمونولوژی و ویروس شناسی از دانشگاه کمبریج است، گفت: «اگرچه بقای ویروس هنوز در جامعه علمی مورد بحث است، ویروس ها مانند همه موجودات زنده در حال تکامل هستند. این واقعیت در زمان شیوع بیماری عروق کرونر قلب برای عموم آشکار شد، زیرا هر چند ماه یکبار گونه های جدیدی از ویروس ظاهر می شود.

برخی از این گونه‌ها در انتقال از فردی به فرد دیگر بهتر هستند و در واقع قدرت مسری بیشتری دارند و در نهایت در رقابت با سویه‌های مسری کمتر غالب می‌شوند.

این توانایی انتشار بهبود یافته به جهش در یک پروتئین سنبله به نام برجستگی های قارچی روی سطح ویروس نسبت داده می شود که به آن اجازه می دهد قوی تر به گیرنده های ACE 2 متصل شود. “ACE 2” گیرنده هایی روی سطح سلول های ما هستند که ویروس به آنها می چسبد تا بتواند وارد سلول شده و شروع به تکثیر کند.

این جهش‌ها به نوع آلفا و سپس نوع دلتا اجازه داد تا بر جهان مسلط شوند و دانشمندان انتظار دارند همین اتفاق برای omicron بیفتد.

با این حال، این ویروس نمی تواند به طور نامحدود درمان شود. قانون بیوشیمی بیان می کند که ویروس در نهایت به یک پروتئین سنبله تبدیل می شود که تا حد امکان قوی به گیرنده ACE 2 متصل می شود. در این مرحله، توانایی انتشار ویروس در بین افراد محدود به میزان چسبیدن ویروس به خارج از سلول ها نخواهد بود.

  آیا یک چرت روزانه ساده باعث تقویت مغز می شود؟

عوامل دیگری مانند سرعت تکثیر ژنوم ها، سرعت ورود ویروس از طریق پروتئین TMPRSS 2 به سلول و میزان ویروسی که فرد آلوده می تواند منتشر کند، انتشار ویروس را محدود می کند. اصولاً همه آنها باید در نهایت به اوج بهره وری خود برسند.

حال سوال این است که آیا آمیکرون به آن نقطه اوج رسیده است؟ هیچ دلیل روشنی برای باور به این موضوع وجود ندارد. مطالعاتی که به بررسی جهش‌هایی می‌پردازد که ویروس کرونا، که با نام علمی SARS-CoV-2، برای بازتولید مؤثرتر نیاز دارد، جهش‌های زیادی را شناسایی کرده است که توانایی پروتئین خار را برای اتصال به سلول‌های انسانی فاقد آمیکرون بهبود می‌بخشد.

علاوه بر این، همانطور که در بالا ذکر شد، می توان در سایر جنبه های چرخه زندگی ویروس مانند تکثیر ژنوم، بهبودهایی ایجاد کرد. اما بیایید برای لحظه ای فرض کنیم که آمیکرون مسری ترین سویه است. اما آمیکرون‌ها لزوماً خطرناک‌تر نمی‌شوند زیرا با قابلیت‌های ژنتیکی محدود می‌شوند.

حتی در سناریویی که آمیکرون بهترین راه انتقال در بین انسان ها است، سویه های جدیدی در حال ظهور هستند که سیستم ایمنی بدن انسان را کنترل می کنند.

پس از آلوده شدن به ویروس، سیستم ایمنی با ساخت آنتی بادی هایی که به ویروس متصل می شوند تا آن را خنثی کنند و سلول های T کشنده ای که سلول های آلوده را می کشند، سازگار می شود. آنتی بادی ها بخش هایی از پروتئین هستند که به شکل مولکولی خاص به ویروس متصل می شوند و سلول های T کشنده نیز سلول های آلوده را از طریق شکل مولکولی خود تشخیص می دهند. به این ترتیب، ویروس SARS-CoV-2 می تواند با جهش از سیستم ایمنی بدن فرار کند به گونه ای که شکل مولکولی آن از تشخیص سیستم ایمنی فراتر رود.

  خرید ماشین در گرجستان؛ تحویل در تهران

به همین دلیل به نظر می رسد که آمیکرون در آلوده کردن افراد دارای ایمنی قبلی، چه از طریق واکسیناسیون یا سایر انواع ویروس، بسیار موفق باشد.

محتمل ترین آینده برای این ویروس این است که حتی اگر مانند یک بازیگر حرفه ای رفتار کند و در نهایت تمام آمار خود را به حداکثر برساند، دلیلی وجود ندارد که فکر کنیم نمی تواند توسط سیستم ایمنی کنترل و پاکسازی شود. جهش هایی که توانایی انتقال آن را بهبود می بخشد، مرگ و میر را به میزان قابل توجهی افزایش نمی دهد.

در حالی که ویروس به‌طور تصادفی جهش می‌یابد و در طول زمان به اندازه‌ای تغییر می‌کند که برای سیستم ایمنی سازگار غیرقابل شناسایی است و امکان امواج عفونت مجدد را فراهم می‌کند. بنابراین سویه آمیکرون آخرین سویه نخواهد بود، اما ممکن است آخرین سویه هشداردهنده کووید-19 باشد.

اگر خوش شانس باشیم و اپیدمی طبق انتظار پیش برود، ویروس SARS-CoV-2 احتمالاً به یک ویروس محلی تبدیل می شود که در طول زمان به آرامی جهش می یابد.

دیدگاهتان را بنویسید